Hot stone massage

De hot stone massage is een massage met warme vulkanische stenen van ongeveer 45 graden Celcius en essentiële oliën. Vandaar de naam hot stone. De essentiële oliën zijn 100% natuurzuiver en onverdund. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Het lichaam en de spieren ontspannen tijdens de massage, het geeft geestelijke rust, verhoogt de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, versterkt het immuniteitssysteem, verhoogt de stofwisseling en het is een weldaad bij pijnklachten.

Voor de massage gebruiken we alleen afgeronde basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning
De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad. Daarna worden ze als eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd. Een voorbeeld van een aandachtsgebied is meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Hot stone